Atracție pentru turiștii din Islanda unde un vulcan se afla în plin proces de erupție. Sute de persoane s-au aventurat cât mai aproape pentru a admira priveliștea unică și spectaculoasă.

Același fenomen a avut loc şi în Peninsula Kamceatka din Rusia. Mulțimea de turişti s-au apropiat la doar câţiva metri de lava fierbinte. Ba mai mult, unul dintre ei şi-a pregătit prânzul acolo.

Vulcanul, care se află la 30 de kilometri de capitala Islandei, a revenit la viaţă după o pauză de opt secole. Lava a început să curgă în weekend, după ce, în ultimele trei săptămâni, în zonă au fost înregistrate aproape 50.000 de cutremure de mică intensitate.

În apropierea vulcanului accesul a fost iniţial restricţionat, drept măsură de precauție. Însă pentru că erupția nu prezenta o amenințare pentru orașele din împrejurile, autoritățile le-au permis oamenilor să se apropie de vulcan.

„Pentru noi, acest fenomen este foarte interesant. Am fost aici în urmă cu două săptămâni, dar am decis să venim din nou aici la Reykjanes pentru a analiza această eurupție. Putem avea fisuri la sol și, de asemenea, activitate tectonică. Pentru noi, acest fenomen este pur și simplu uimitor, este foarte interesant de văzut”, susține Joel Ruch, profesor la universitatea din Geneva.

Pentru a admira imaginile uluitoare, oamenii au avut de parcurs, pe jos, un traseu de opt kilometri. Potrivit experților, până în prezent, vulcanul a aruncat în aer aproximativ 300.000 de metri cubi de lavă, dar erupția este considerată a fi relativ mică.

Şi în Peninsula Kamceatka din Extremul Orient Rus, impresionați de erupţia celui mai înalt vulcan din Eurasia, mai multe persoane au ignorat pericolul. O persoană curajoasă s-a filmat la doar câţiva metri de marginea craterului, iar un altul a prăjit cârnaţi pe lavă, chiar dacă acest gen îi putea pune viața în pericol, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.