Portocalele de pe străzile din Sevilla urmează să fie folosite pentru alimentarea transportului public electric.

Compania de apă a oraşului extrage metan din sucul fermentat al portocalelor. Energia obţinută din acestea ar putea fi utilizată pentru alimentarea transportului public electric. În această perioadă a anului, orașul se transformă într-o uriaşă livadă de portocali, pomii fiind încărcați cu fructe.

“E unul dintre pomii care reprezintă cel mai mult imaginea oraşului şi una dintre atracţiile turistice. Asta se datorează mai mult decât orice mirosului florilor de portocal, care-i atrage pe mulţi turişti în oraş.”, a declarat David Guevara, consilier local.

Fructele de pe străzile Sevillei sunt exportate în Marea Britanie, unde sunt folosite la prepararea marmeladei. Celelalte portocale sunt, de cele mai multe ori, lăsate să putrezească pe străzile oraşului. Compania de apă a orașului Sevilla a iniţiat un proiect prin care vrea să folosească portocalele transformându-le în energie electrică. Portocalele sunt transformate într-o pastă, care trece mai apoi prin mai multe procese chimice, potrivit stirileprotv.ro.

“E un procedeu foarte simplu. 50% dintr-o portocală este suc. Cu ajutorul acestui lichid putem produce un gaz bogat în metan, pe care îl folosim ca să generăm energie, printr-un proces de cogenerare.”, menționează Benigno Lopez, Emasesa.

Citeste si:
Prețuri Fiat 500 electric în România: start de la 27.200 de euro
Prețuri Fiat 500 electric în...

“Portocalele sunt cele din urmă resturi organice pe care le testăm. Facem asta de doi ani de zile. Anul acesta am estimat că vom avea 60 de tone de portocale, cu care vom produce energia echivalentă cu ea necesară pentru a alimenta trei sute de case timp de o zi.”, mai spune acesta.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.