O statuetă de ceramică ce reprezintă o femeie care poartă o eşarfă, datând din urmă cu aproximativ 2.500 de ani, a fost descoperită în deşertul Negev din sudul Israelului.

Rara figurină, care ar fi fost utilizată la sfârşitul epocii fierului sau în perioada persană, a fost găsită de un băiat de 11 ani în timpul unei călătorii cu familia la pârâul Habesor din nord-vestul Negev.

Figurina de 7 centimetri înălţime şi 6 centimetri lăţime a fost realizată într-o matriţă.

Statueta înfăţişează o femeie cu nas proeminent, care poartă o eşarfă ce îi acoperă capul şi gâtul şi care îşi ţine mâinile încrucişate sub piept.

Se estimează că astfel de figurine serveau drept amulete despre care se credea că ofereau protecţie, noroc şi prosperitate şi stimulau fertilitatea.

„Figurinele de ceramică ale femeilor cu pieptul dezgolit sunt cunoscute din diferite perioade şi erau obişnuite în viaţa de zi cu zi", au declarat arheologii IAA.

„În antichitate, amuletele ofereau speranţă şi reprezentau o modalitate semnificativă de a apela la ajutor", au concluzionat ei, potrivit Agerpres.

Retail jobs

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.