O spadă despre care există indicii că ar data din secolul al XVI-lea a fost descoperită pe raza localităţii Stânceşti din judeţul Botoşani.

Descoperirea ar fi fost făcută cu un detector de metale de către o persoană fizică ce deţinea autorizaţie în acest sens, potrivit directorului Direcţiei pentru Cultură Botoşani, Dănuţ Huţu.

Arma a fost pusă la dispoziţia autorităţilor, urmând a fi expertizată pentru se vedea dacă are valoare istorică.

„După toate aparenţele, este vorba de descoperire întâmplătoare. Este vorba de o spadă medievală, care a fost predată Direcţiei pentru Cultură, iar noi am transmis-o Muzeului Judeţean pentru a fi expertizată. După ce va fi expertizată, vom şti cu exactitate care este valoarea ei istorică. Noi sperăm să fie o descoperire epocală, care este importantă pentru cunoaşterea trecutului judeţului nostru”, a afirmat Huţu, potrivit Digi24.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Martie 2021 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.