Triumph, un exemplar de koala de sex masculin care s-a născut fără un picior, este capabil să se caţere şi să alerge după ce i-a fost ataşată o proteză realizată de un medic dentist, a anunţat luni o îngrijitoare de animale sălbatice din Australia.

Asistenta veterinară Marley Christian a salvat puiul de koala din nordul statului New South Wales (NSW) în 2017, după ce l-a găsit lângă mama lui muribundă. Puiul avea doar trei picioare şi un os proeminent în locul celui de-al patrulea membru.

„După ce i-am montat cizmuliţa şi a făcut o mică săritură, apoi a alergat şi s-a căţărat, am plâns", a mărturisit ea, explicând că Triumph pare să fi renăscut după ce i-a fost ataşată proteza.

„Este cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată, aş face absolut orice pentru micuţul acesta", a spus ea cu referire la Triumph.

Christian a devenit îngrijitoarea permanentă a lui Triumph la centrul "Friends of the Koala" din Lismore, o localitate situată la o distanţă de 136 kilometri sud de oraşul Brisbane, şi a căutat o soluţie pentru malformaţia congenitală a acestui koala.

O companie americană specializată în proteze pentru animale a încercat să realizeze un astfel de obiect pentru Triumph, însă, după mai multe încercări, a eşuat.

În cele din urmă, Christian a găsit o rezolvare mai aproape de casă.

Specialistul în protetică dentară Jon Doulman auzise despre problema lui Triumph şi s-a oferit voluntar să preia cazul.

Proteza rezultată, de culoare roz, este dotată cu o bandă de scai care o menţine pe membrul lui Triumph şi o altă bandă în partea de jos, antiaderentă, ce ajută marsupialul să meargă şi să se caţere.

„A fost cu siguranţă ceva diferit", a spus Doulman. „A necesitat un pic de gândire laterală pentru a concepe designul... dar a fost un sentiment extraordinar să-l pot ajuta", a adăugat el.

Doulman lucrează în prezent la îmbunătăţirea designului protezei, însă a declarat că Triumph „pare să se simtă destul de confortabil cu ea".

Citeste si:
Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, îți spune...
Dr. Alin Gabor, medic...

Triumph, care are aproape cinci ani, trebuie să îşi petreacă restul vieţii în captivitate, cel mai probabil sub supravegherea lui Christian, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.