Un pui de tigru alb - o femelă numită "Nieve" ("Zăpadă") - s-a născut săptămâna trecută la grădina zoologică naţională din Nicaragua, situată la Masaya (20 de kilometri sud-est de capitala Managua), a anunţat marţi directorul instituţiei, potrivit AFP.

Venirea pe lume a lui Nieve reprezintă prima naştere a unui pui din această specie extrem de rară într-o grădină zoologică din America Centrală.

Nieve, care cântărea la naştere 954 de grame, a fost respinsă de mama ei, iar în prezent trebuie hrănită la trei ore, de această sarcină ocupându-se chiar soţia directorului grădinii zoologice.

Născută "cu probleme respiratorii şi o răceală uşoară, Nieve este tratată acum cu medicamente", a declarat directorul Eduardo Sacasa. „Părinţii lui Nieve sunt doi tigri cu blana în culorile obişnuite, însă puiul este purtătorul genelor bunicului său, un tigru alb”, a declarat directorul grădinii zoologice pentru AFP.

Extrem de rar, tigrul alb îşi datorează aspectul unei mutaţii genetice naturale a tigrului bengalez şi nu a mai fost văzut în sălbăticie din anii '50, în India.

Tigrii sunt o specie clasificată "pe cale de dispariţie" de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii, care estimează numărul lor actual la 3.800 de exemplare, comparativ cu 100.000 în urmă cu un secol, a precizat Sacasa.

În prezent, în lume există doar circa 300 de tigri albi, care trăiesc în grădini zoologice, cu precădere în Statele Unite, Germania, Franţa şi Mexic, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.