Trenurile sistemului de metrou din Moscova pot fi conduse de femei, după dizolvarea unei interdicţii de zeci de ani. Departamentul Transporturilor a declarat că ani în urmă, activitatea presupunea un „efort fizic intens”, dar multe procese sunt acum automatizate.

Femeilor li s-a permis să conducă trenuri de metrou în anul 1936, iar interdicţia a fost introdusă la începutul anilor 1980, potrivit primăriei din Moscova.

„Acest lucru a fost explicat prin protejarea femeilor împotriva sarcinilor dure ale locului de muncă şi a condiţiilor nefavorabile de muncă”, a spus instituţia.

Aproximativ 36% din forţa de muncă totală a rețelei de metrou din Moscova, constituie 62.000 de angajaţi femei.

Ministerul Muncii din Rusia a dispus ca femeilor să li se permită să conducă trenuri în urmă cu un an, iar acum primele absolvente ale cursului de formare au intrat pe piaţa muncii. Dintre cele 25 de femei care au început cursul, 12 l-au finalizat şi vor deveni conducătoare de tren, menționează realitatea.net.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.