Un român de doar 19 ani a reușit să evadeze sâmbătă dintr-o închisoare din Austria. Întreaga operațiune pare inspirată din filme!

Un tânăr român, alături de colegii săi de celulă, doi ceceni de 21, respectiv 26 de ani, condamnați la pedepse cuprinse între 1 și 3 ani pentru infracțiuni contra patrimoniului au reușit să evadeze dintr-o închisoare din Austria.

Aceștia au făcut posibilă evadarea printr-o gaură de 30 pe 30 cm făcută în peretele gros de 70 cm, apoi au coborât zidul înalt de 12 metri al închisorii Graz-Karlau folosindu-se de cearșafuri legate. Cei trei condamnați s-au bucurat puțin timp de libertate, fiind reținuți de gardieni după ce au trecut de zidul exterior al penitenciarului, relatează presa austriacă.

Din cauza evadării lor, întreaga țară a intrat în alertă, iar toate închisorile au avut parte de un control amplu pentru verificarea măsurilor de securitate.

Directorul închisorii Graz-Karlau, Gerhard Derler, a precizat că se fac demersuri pentru a afla cum au reușit cei trei deținuți să pună la punct întreaga operațiune, luând în considerare faptul că peniteniarul a fost modernizat recent și dotat cu sisteme performante de securitate.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.