Munira Abdullah își lua fiul în vârstă de 4 ani, Omar, de la școală când mașina în care se aflau a fost lovită de un autobuz. Accidentul se petrecea în anul 1991, iar Munira a suferit traumatisme cerebrale grave. În mod miraculos, fiul ei a scăpat nevătămat, cu doar câteva vânătăi.

Doctorii au spus atunci familiei femeii în vârstă de 32 de ani că aceasta nu se va mai trezi din comă niciodată, dar fiul ei a refuzat să o deconecteze de la aparate.

"Mama mea stătea lângă mine pe bancheta din spate. Când a văzut autobuzul venind spre noi, m-a îmbrățișat ca să mă protejeze," își amintește Omar.

"Am știut mereu că se va trezi"

Acum în vârstă de 32 de ani, Omar a spus presei că nu a vrut să o deconecteze pe mama sa de la aparate pentru că avut mereu sentimentul că se va trezi într-o zi.

După accident, Munira a primit primul ajutor abia câteva ore mai târziu. Doctorii au recomandat apoi familiile să o transfere la un spital specializat din Londra. Medicii de acolo au spus că Munira este într-o stare vegetativa, dar deși este inconștientă, poate simți durere.

Munira a fost transferată din nou în Emiratele Arabe unde a fost ținută în spital și hrănită printr-un tub.

Povestea a ajuns și la urechile Prințului Sheikh Mohamid bin Zayed, care a oferit familie o subvenție pentru tratament. Femeia a fost transferată apoi în Germania pentru a serie de operații.

Fiul femeii, Omar, vedea progrese pe zi ce trecea, dar medicii îl asigurau că starea ei nu se va sxhimba semnificativ, iar tratamentele aveau scopul de a-i îmbunătăți calitatea vieții.

S-a trezit după 27 de ani

"Scotea niște zgomote ciudate și am chemat medicii să o consulte, dar au zis că totul este normal. Câteva zile mai târziu, m-am trezit și cineva mă striga. Era ea. Mă striga pe nume," a povestit fiul femeii despre momentul miraculos în care mama sa s-a trezit din coma.

Munira este acum capabilă să răspundă întrebărilor, să poarte conversații și să spună doctorilor ce o doare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.