Clipul începe cu imaginea unui bărbat ce stă în fața unui birou. Natura aparent inofensiva a clipului, precum și algoritmul TikTok au dus la viralizarea acestuia în pofida conținutului dramatic.

Pe Facebook, de exemplu, conținutul care apare în News Feed-ul utilizatorilor este strâns legat de oameni pe care aceștia îi urmăresc. Algoritmul TikTok în schimb, aduce conținut pe pagina For You indiferent dacă urmărești sau nu contul respectiv.

Așa se face că acest clip a ajuns să fie recomandat pe pagina For You a TikTok. Rețeaua de socializare încearcă acum să oprească distribuirea acestuia, blocând conturile care încearcă reîncărcarea clipului de mai multe ori.

„Interzicem conturile care încearcă în mod repetat să încarce clipuri și apreciem membrii comunității noastre care au raportat conținutul și i-au avertizat pe alții împotriva vizionării, angajării sau partajării unor astfel de videoclipuri pe orice platformă, din respect pentru persoana respectivă și familia lui”, au transmis oficiali ai companiei.

Deși mai toate rețelele de socializare au probleme în controlarea conținutului publicat, faptul că un clip care arată sinuciderea unui bărbat a ajuns viral din greșeală cât de greu este pentru TikTok să stopeze răspândirea conținutului de genul acesta.

Oamenii au distribuit, de asemenea, videoclipul pe Twitter și Instagram, dar comunitățile încearcă să se protejeze și să avertizeze cu privire la natura clipilui.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.