Un tablou pictat în 1626 a fost furat dintr-un muzeu olandez. Nu este nici prima și nici a doua, ci a treia oară când se întâmplă asta.

Este vorba de tabloul ”Two Laughing Boys with a Mug of Beer.” Opera a fost realizată de pictorul olandez Franz hals, ce a trăit între 1582 și 1666.

Tabloul a fost furat pentru a treia oară în ultimii 30 de ani. De data aceasta, pictura a dispărut dintr-un muzeu din orașul Leerdam.

Conform lui Arthur Brand, detectiv specializat în recuperarea operelor de artă, lucrarea ar fi fost furată la comandă.

”Este foarte dificil să păzeşti muzee mici pentru că asta presupune costuri mari. Dacă hoții vor lucrurile tale, le iau”, a declarat acesta.

Primul furt al tabloului a avut loc în 1988, când acesta a dispărut alături de o altă lucrare, a lui Jacob van Ruisdael. Ambele lucrări au fost recuperate trei ani mai târziu.

Cele două tablouri au fost furate încă o dată în 2011, iar atunci au fost recuperate după șase luni.

De data aceasta, picturile au fost furate în noaptea de miercuri. Alarma a fost dată la ora 01:30, însă până la venirea polițiștilor, hoții se făcuseră nevăzuți.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.