Echipa de filmare BBC a avut o decizie grea de luat: să ajute sau nu pinguini?

Cei care filmează documentare despre natură înțeleg foarte bine că nu este bine să intervină și să altereze cursul firesc al lucrurilor. Viața în sălbăticie poate fi cruntă și nemiloasă, dar ei sunt acolo doar ca simpli observatori.

Dar, această echipă de filmare a BBC a avut o decizie grea de luat în timpul unei expediții în Antarctica.

Echipa filma un documentar pentru BBC Earth, intitulat Dynasties, atunci când au observat că întreaga colonie, inclusiv mulți pui, au fost aruncați pe fundul unei râpe înghețate de furtună.

Aceștia și-au pus atunci întrebarea: să intervină și să ajute colonia sau nu? Unul din motivele pentru care echipele de filmare nu intervin în general este că o astfel de acțiune poate fi periculoasă atât pentru oameni cât și pentru animale. În plus, animalele trebuie să aibă acces la pradă. Oricât de greu ar putea fi să vezi un leu mâncând o căprioară, așa funcționează lanțul trofic.

Retail jobs

Dar, în această situație, echipa de filmare a realizat că ajutând pinguini nu va afecta ecosistemul și nici nu vor lăsa un animal de pradă fără hrană. Așa că, au săpat mai multe trepte în stâncă înghețată pentru a ajuta pinguinii să iasă din prăpastie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 August 2020 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.