Oamenii de știință au găsit o metodă inedită de a reduce numărul leilor împușcați: pictează ochi pe spatele vacilor.

Poate părea ridicol, dar studiile arată că animalele de pradă sunt mai puțin susceptibile să atace atunci când cred că sunt urmărite. Iar mai puține atacuri înseamnă că oamenii și animalele sălbatice pot coexista într-o anumită măsură.

Cercetătorii de la Universitatea New South Wales din Australia au observat că leii tind să plece atunci când prada lor îi privește. Aceștia au mai observat cu numeroase animale folosesc ochi falși pentru a respinge prădătorii. Gândiți-vă la aripile fluturilor sau la coada paunilor care par să aibă ochi.

Așa că cercetătorii au venit cu o soluție inedită: să picteze ochi pe spatele vacilor pentru a reduce numărul atacurilor.

Cât de eficientă este această tehnică?

Cercetătorii au împărțit o cireada de vaci în două grupuri: vaci al căror spate a fost pictat și vaci al căror spate nu a fost pictat.

Din cele 683 de vaci cu spatele pictat, niciuna nu a fost atacată de lei. Dar, 15 din cele 835 de vaci care nu au fost pictate au fost atacate de lei și ucise.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 August 2020 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.