Un cântăreț a fost condamnat la moarte prin spânzurare, din cauza unei melodii în care acesta l-ar blasfemia pe profetul Mohamed.

Yahaya Sharif-Aminu, în vârstă de 22 de ani, a fost găsit vinovat de blasfemie de un tribunal Sharia din regiunea Hausawa Filin Hockey, din Nigeria.

Aceștia l-au găsit vinovat pentru un cântec pe care l-a trimis mai multor persoane în martie, pe WhatsApp. Aminu nu a negat acuzațiile.

Judecătorul a declarat că artistul are posibilitatea de a face apel împotriva deciziei.

Regiunile nordice ale Nigeriei, preponderent musulmane, folosesc atât legea seculară, cât și legea Sharia. Cea din urmă nu se aplică celor de alte religii.

Citeste si:
The Weeknd şi Ariana Grande au lansat o nouă versiune a piesei...
The Weeknd şi Ariana Grande...

Doar una dintre pedepsele cu moartea dictate de un astfel de tribunal începând cu 1999 a și fost executată.

Cântărețul, aflat acum la închisoare, s-a ascuns o vreme după ce a compus cântecul.

Protestatarii au dat foc locuinței familiei și s-au adunat în fața sediului poliției islamice, cerând sancționarea sa.

Criticii spun că melodia este o blasfemie deoarece laudă un imam din frăția musulmană Tijaniya atât de mult încât îl pune deasupra profetului Mohamed.

Citeste si:
Drake, cântărețul cu cele mai mari vânzări din acest deceniu
Drake, cântărețul cu cele mai...

Yahaya Sharif-Aminu este un cântăreț de gospel islamic, cunoscut mai degrabă în cadrul grupării sale, Tijaniya, arată bbc.com.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.