O dolină uriașă s-a deschis într-un cartier din Dakota de Sud, amenințând casele din zonă. Speologi care au hotărât să coboare în groapă pentru a o explora au avut o surpriză de proporții.

Dolina a început să se deschidă încă de la sfârșitul lunii aprilie, punând în pericol casele din cartierul Black Hawk din Dakota de Sud. Autoritățile nu au încă o explicație pentru ce ar fi putut cauza apariția gropii uriașe. Între timp, un grup local de speologi, numit Paha Sapa Grotto, a decis să arunce o privire înăuntrul dolinei.

Aceștia au descoperit cu surprindere că întreg cartierul a fost construit pe o fostă mină de ghips.

"Mina se întinde pe 600 de metri și se află sub aproximativ 12 case din cartier" a spus un reprezentant al speologilor, citat de Bored Panda. "Nu am putut explora toate galeriile deoarece unele pasaje fie au colapsat sau sunt inundate, fie sunt prea periculoase."

Rezidenții cartierului au de gând să îi dea în judecată pe dezvoltatorii care au ridicat casele pe o mină de ghips abandonată.

FOTO


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iunie 2020 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.