Un fenomen fascinant are loc în fiecare an în Parcul Național Congaree din Carolina de Sud, SUA. Pentru o perioadă foarte scurtă la sfârșitul primăverii, mii de licurici se adună în pădurea din parc și strălucesc în unison, creând un spectacol vizual fantastic.

Din cele 125 de specii de licurici prezente în Statele Unite, doar câteva pot străluci în sincron, printre care și Photuris frontalis. Cercetătorii cred că masculul transmite semnalul luminos în încercarea de a atrage femele, dar recunosc că încă mai au multe de învățat despre comportamentul acestor licurici.

În 2019, peste 12.000 de persoane au vizitat Parcul Național Congaree pentru a observa spectacolul licuricilor. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul a fost anulat, așa că oamenii de știință au avut rară ocazie de a observa licuricii în absența turiștilor și a poluării luminoase și fonice creată de aceștia.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.