Prahlad Jani, un yoghin indian, a devenit faimos după ce a afirmat că nu a mai mâncat și băut apă de la vârsta de 11 ani, în urmă cu aproape bine de opt decenii.

Născut în Charada din statul Gujarat, yoghinul susținea că a fost binecuvântat de o zeiță în copilărie și că astfel a căpătat puteri speciale.

Prahlad Jani a murit marți, de bătrânețe, la vârsta de 90 de ani.

Povestea yoghinului a fascinat pe mulți și a făcut obiectul a numeroase studii medicale. Chiar dacă medicii nu au cum să verifice dacă, într-adevăr, ascetul nu s-a hrănit sau hidratat în ultimele decenii, aceștia sunt convinși că este imposibil ca cineva să poată supraviețui timp îndelungat în acest fel.

Oamenii de știință l-au monitorizat de două ori, în 2003 și 2010. În timpul celui de-al doilea studiu, Prahlad Jani a fost urmărit în permanență pentru două săptămâni, timp în care nu a mâncat și băut nimic, dar nici nu a urinat sau defecat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Mai 2020 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.