Incredibil 7 Mai 2020 14:30

O femeie din Dâmbovița a cerut daune de 1.000 de lei de la două tinere care au comentat la o fotografie pe care o postate pe Facebook. În imagine, femeia apărea dezbrăcată, lângă o jucărie sexuală. Aceasta susține că respectivele comentarii i-au cauzat divorțul.

„Din probele administrate a rezultat că în vara anului trecut reclamanta R.A. a postat pe pagina sa de Facebook două poze în care apare în ipostaze indecente, sumar îmbrăcată şi alături de o jucărie sexuală. Postarea a ajuns să fie cunoscută şi discutată în comunitate.

S-a susţinut de către reclamantă că pârâtele au afirmat în prezenţa mai multor persoane faptul că reclamanta ar întreţine relaţii intime cu diverşi bărbaţi şi că apare pe o reţea de socializare în poziţii indecente, iar datorită acestor afirmaţii calomnioase în familia reclamantei ar fi apărut o atmosferă conflictuală ce a dus la destrămarea vieţii de familie”, se arată în considerentele deciziei Tribunalului Dâmbovița.

Tribunalul a respins apelul, considerând că respectivele comentarii nu au fost calomnioase și nu au depășit dreptul libertății de exprimare.

„Discuţiile în comunitate au fost determinate de propria acţiune a reclamantei care din eroare s-a pus într-o situaţie controversată prin postările publice pe reţeaua de socializare, cu privire la care s-ar fi intenţionat de către reclamantă a fi aduse doar la cunoştinţa soţului său. Constatând că nu există o faptă ilicită, instanţa a reţinut că nu sunt întrunite cerinţele cumulative ale răspunderii civile delictuale şi, prin urmare, cererea de chemare în judecată a fost respinsă ca neîntemeiată”, se mai arată în decizia luată de Tribunal.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.