Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a declarat ca problema stocurilor cu ecipamentele de protectie impotriva Covid-19, este o problema la nivel mondial, dat fiind faptul ca majoritatea echipamentelor erau fabricate in China. 

"Am avut discutii si cu colegi din SUA care ne-au zis ca au nevoie de stocuri si calculeaza ca au nevoie de mai mult. Acelasi lucru, colegii din Italia cauta echipamente de protectie pe care trebuie sa le suplimenteze la ei. Problema este una mondiala si se discuta la anumite niveluri - si la OMS si la protectia civila europeana - ca exista o lipsa de stocuri", a declarat Raed Arafat.

"Majoritatea materialelor de protectie, a echipamentelor se fabricau in China. Dar cum China are o problema, China retine aceste echipamente la ea la acest moment. De aici, este mai greu sa importi, sa cumperi. Trebuie sa se adapteze industria la nivel european", a mai spus Arafat, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.