Robert Conrad, actor american cunoscut pentru rolurile din serialele de televiziune "The Wild Wild West" si "Baa Baa Black Sheep", a murit la varsta de 84 de ani, a anuntat presa americana sambata, citandu-l pe purtatorul de cuvant al familiei Conrad, Jeff Ballard.

Dupa ce a lucrat ca laptar, apoi a cantat intr-un club de noapte, cariera sa a fost lansata in 1959, cand s-a alaturat spectacolului de televiziune "Hawaiian Eye", dupa ce s-a mutat la Los Angeles, relateaza AFP.

Intre 1965 si 1969, el a jucat rolul agentului serviciilor secrete americane James T. West in serialul "The Wild Wild West", un western plin de anacronisme voluntare a carui actiune se deruleaza dupa Razboiul civil american (Razboiul de secesiune) si care a fost un mare succes.

Acest serial a servit drept baza pentru "Wild Wild West" (1999), unul dintre cele mai scumpe filme realizate vreodata, in care Will Smith il intruchipeaza pe agentul James T. West.

Robert Conrad a devenit celebru in 1976 cu serialul "Baa Baa Black Sheep" in care l-a jucat pe maiorul ''Pappy" Boyington in fruntea unei escadrile a marinei americane, tipi duri care pilotau avioane de vanatoare Corsair in timpul razboiului cu Japonia.

Renunta cu placere la dubluri, ceea ce a facut ca in timpul filmarii unui episod din "The Wild Wild West" sa se raneasca cazand de la mai mult de patru metri pe o podea de ciment.

In ciuda eforturilor lor, producatorii, care se temeau de o vatamare grava a actorului lor vedeta, nu au reusit niciodata sa-l descurajeze sa-si execute propriile cascadorii.

Ultima aparitie a lui Robert Conrad intr-un film a fost in 2002.

Robert Conrad avea opt copii si 18 nepoti, potrivit People, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.