Un baiat de 9 ani din provincia Hyogo din vestul Japoniei a sustinut cu succes un examen de matematica de nivel universitar, a anuntat marti Institutul de Certificare in Matematica din Japonia, citat de agentia DPA.

Shogo Ando a studiat pentru examen timp de doi ani si sustine ca intentioneaza sa isi utilizeze cunostintele matematice pentru binele societatii, a indicat institutul, potrivit agentiei Kyodo.

Baiatul a declarat ca isi doreste sa isi foloseasca abilitatile in lupta impotriva schimbarilor climatice, potrivit institutului.

Conform celor mai recente date ale studiului PISA (Programme for International Student Assessment) - initiat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) cu scopul de a masura dezvoltarea competentelor de baza ale elevilor in domeniile citire/lectura, matematica si stiinte - Japonia a scazut de pe locul cinci pe locul sase in clasamentul abilitatilor matematice ale elevilor, noteaza DPA.

Un baiat de 9 ani din Belgia este pe cale sa devina cel mai tanar absolvent de universitate din lume, dupa ce va finaliza studiile de licenta in inginerie electrica la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, Olanda, a informat in luna noiembrie Reuters. Dupa ce a parcurs ciclul liceal in aproximativ un an, Laurent Simons, care are un IQ de 145, a inceput cursurile universitare si este hotarat finalizeze in doar noua luni ciclul de licenta, care in mod obisnuit dureaza trei ani. Baiatul a declarat ca isi doreste sa cerceteze domeniul organelor artificiale si, la final, sa dezvolte un corp complet artificial in propriul laborator.

Pana in prezent, cea mai tanara persoana care a obtinut o diploma universitara este americanul Michael Kearney, care a realizat aceasta performanta in iunie 1994, la varsta de 10 ani si patru luni, potrivit Cartii Recordurilor Guinness, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.