O inregistrare uimitoare cu o balena albastra, care inoata sub un grup de surferi, s-a viralizat in doar cateva ore de la postare. Momentul a fost surprins de un tanar, cu ajutorul unei drone.


Drona era operata in California de Sud de un licean, atunci cand acesta a observat mamiferul marin. Dimensiunea impresionanta a acestuia l-au facut usor de urmarit, baiatul ramanand mereu pe traseul sau.

La un moment dat, balena ajunge sub un grup cu aproape 12 surferi. Desi s-a aflat la doar cativa centimetri de acestia, niciunul dintre ei nu a suferit rani. Doar unul dintre surferi incearca sa se dea din calea mamiferului, in timp ce ceilalti nu par sa il fi observat.

In varsta de 18 ani, autorul filmarii, Payton Landaas, a spus: "A fost suprarealist si atat de nebunesc", pentru NBC News.

Se pare ca baiatul isi foloeseste in diverse ocazii drona pentru a filma oceanul, captand imagini cu delfini, rechini, foci sau barci.

Balena albastra este cel mai mare animal de pe planeta, putand ajunge la 30 de metri lungime si o greutate de 170 de tone, scrie Digi 24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.