Gigi Becali a declarat miercuri, la iesirea de la DNA, ca nu are cum sa voteze un presedinte femeie si ca nici presedintele Klaus Iohannis nu poate participa la o dezbatere cu o femeie, scrie News.ro. In replica, presedintele Consiliului National de Combatere a Discriminarii, Csaba Astalosz, spune ca ar putea pune in discutia Colegiului Director posibilitatea autosesizarii.

"Eu nu votez, eu n-am voie sa votez. Pai ce sa votez: Femeie? Am luat-o razna cu toti? Mergem pe miriste? Ca face confruntare, domnule, cu Iohannis. Pai de ce esti barbat? Cum sa faci confruntare cu o femeie? Ce idei poate sa aiba o femeie? Eu spun ce spune Sfanta Scriptura, Hristos si Sfantul Apostol Pavel. Femeia in functie de presedinte nu are cum sa fie”, a spus Becali, potrivit sursei citate.

Dupa aceasta declaratie, presedintele Consiliului National de Combatere a Discriminarii, Csaba Astalosz, a spus ca ar putea pune in discutia Colegiului Director posibilitatea autosesizarii in urma declaratiilor finantatorului FCSB.

"Am sa pun la dispozitia Colegiului materialele pentru eventualitatea unei autosesizari. Dar eu vreau, ca presedinte, sa luam o pozitie fata de aceasta situatie, fara a intra in dezbaterea politica si campania din aceste zile. Putem sa avem multe alte motive pentru a face sau nu o dezbatere politica, dar nu legat de gen si sunt convins ca si presedintele in functie, daca ia o decizie, nu o ia in functie de faptul ca un contracandidat este femeie sau nu”, a declarat presedintele CNCD.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.