Vremea va fi deosebit de calda la nivelul intregii tari, sambata si duminica, cu valori termice diurne de 23-24 de grade si sanse mici de ploaie, doar la nivel local, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Dinu Marasoiu, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

"Pentru ziua de sambata, 9 noiembrie, asteptam o vreme in general frumoasa si care se mentine deosebit de calda pentru aceasta data, daca avem in vedere valorile termice din cursul dupa-amiezii cu maxime intre 16 si 24 de grade. Valorile de 24 de grade sunt asteptate in sudul Munteniei si al Dobrogei si minimele de sambata spre duminica vor fi pozitive, in general intre 4 si 14 grade. Singurul fenomen pe care il asteptam sambata ar fi ceata, care insa va aparea doar trecator si la nivel izolat, daca ne gandim la raspandirea ei teritoriala. De asemenea, sa mai mentionam ca vantul poate avea unele intensificari la munte si in sudul Banatului", a precizat Marasoiu.

Tot sambata, in Bucuresti, cerul va fi variabil, fara conditii de ploaie si maxime cuprinse intre 22 si 23 de grade Celsius.

Pe durata zilei de duminica, 10 noiembrie, vremea va ramane calda, cu temperaturi pozitive atat pe durata zilei, cat si noaptea.

"Pentru ziua de duminica, temperaturile se mentin practic in acelasi ecart, deci maxime intre 15 si 24 de grade, minime intre 4 si 15 grade. Asadar, vorbim tot despre o vreme deosebit de calda pentru aceasta data mai ales in sud-estul tarii si in cursul dupa-amiezelor. Singura modificare este faptul ca vor aparea ploi locale in partea de vest si nord-vest a tarii, inca din cursul dupa-amiezei. Noaptea se extind mai mult catre centru, dar izolat vor aparea si in partea de sud, sud-est si de est a teritoriului", a afirmat specialistul ANM.

Potrivit sursei citate, la nivelul Capitalei, duminica, valorile maxime vor fi comparabile cu ziua anterioara, respectiv de 21 - 22 de grade, iar in privinta conditiilor de ploaie, acestea apar in noaptea de duminica spre luni, dar doar trecator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.