Feerie de iarna este tema Sarbatorilor de iarna in acest an in municipiul Giurgiu, iar aprinderea iluminatului festiv va fi facuta in prezenta unor ansambluri artistice si invitati din Cruzesti si Cahul din Republica Moldova cu care municipiul Giurgiu a semnat protocoale de infratire.

Primarul Nicolae Barbu a precizat ca municipalitatea a alocat pentru innoirea iluminatului de sarbatori din acest an suma de 100.000 de Euro.

"Feerie de toamna este tema iluminatului de iarna in municipiu in acest an. Avem in licitatie un nou sistem de iluminat pentru soseaua Bucuresti care strabate orasul, un iluminat feeric cu scene de iarna, am alocat aproximativ 50 de mii de Euro si pentru scoli pentru a continua programul inceput anul trecut prin care elevii participa direct la decorarea orasului de sarbatori. Ei au spatii alocate in Parcul Alei si fiecare impodobeste zona destinata conform unei anumite teme alese de fiecare scoala, unii aleg un iluminat si un aranjament cu casute si scene din povesti, altii au o tematica mai moderna, dar toti se intrec ca zona lor sa fie impodobita cat mai frumos pentru ca cei care primesc cele mai multe aprecieri din partea giurgiuvenilor sunt premiati", a declarat vineri, pentru Agerpres, primarul municipiului Giurgiu.

El spune ca a ales ca si elevii sa participe la decorarea de iarna a orasului pentru a fi implicati astfel si a intelege activitatea administrativa si de gospodarire a orasului si pentru ca municipalitatea sa primeasca o infuzie de idei noi de la cei tineri.

"Luminitele de iarna vor fi aprinse in data de 6 decembrie, de Sfantul Nicolae, doar anul trecut am aprins luminile de Craciun de la 1 Decembrie pentru ca a fost anul Centenarului. La momentul festiv al aprinderii iluminatului de iarna din oras din acest an vom avea si invitati de la Cruzesti si Cahul, raioane din Republica Moldova cu care avem parteneriate si cu care vom semna protocoale de colaborare in sedinta festiva a CLM in data de 6 decembrie. Totodata, invitatii din Republica Moldova vor prezenta in centrul orasului si la Ateneul Nicolae Balanescu spectacole si momente cultural artistice dupa care vom face o vizita in Bucuresti si vom participa la procesiunea religioasa de Sfantul Nicolae, apoi vom vizita Comana si Biserica din satul Draganescu pentru ca si oaspetii moldoveni sa vada picturile facute acolo de Arsenie Boca", a mai mentionat edilul Nicolae Barbu.

Citeste si:
Chitaristul Maxim Belciug cântă la Vaslui, Călărași și Giurgiu
Chitaristul Maxim Belciug...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.