Curtea de Apel Oradea a condamnat definitiv un oradean de 42 de ani la 23 ani de inchisoare pentru omor calificat si talharie, impreuna cu un minor de 16 ani din Sibiu, care va sta inchis 10 ani intr-un centru de detentie.

Cei doi barbati sunt acuzati pentru savarsirea infractiunii de omor calificat si a infractiunii de talharie asupra unui barbat, pentru suma de 30 de lei, gasit mort, in apele Crisului Repede din Oradea, in zona unui baraj.

Decizia Curtii de Apel este definitiva si a fost pronuntata pe 30 octombrie, completul de judecata mentinand, practic, solutia pronuntata de Tribunalul Bihor cu o luna mai devreme.

Potrivit solutiei postate de Tribunalul Bihor, oradeanul de 42 ani, Cristian Florentin Hendre, a fost condamnat la 23 ani de inchisoare, fiind contopite pedepsele aplicate in cauza: pedeapsa cea mai grea de 22 de ani, la care se adauga 1/3 din pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru talharie, inculpatul urmand a executa pedeapsa finala de 23 ani inchisoare.

Minorul de 16 ani din Sibiu, pe nume Traian Caldarar, va sta inchis timp de 10 ani intr-un centru de detentie, pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si de talharie. Instanta pune in vedere inculpatului minor ca, daca in cursul executarii unei masuri educative privative de libertate persoana internata, care a implinit 18 ani, are un comportament prin care influenteaza negativ sau impiedica procesul de recuperare si reintegrare a celorlalte persoane internate, instanta poate dispune continuarea executarii masurii educative intr-un penitenciar.

De asemenea, instanta a obligat inculpatul Hendre Cristian Florentin si inculpatul Caldarar Traian la plata cheltuielilor judiciare avansate de catre stat in cuantum de 11.000 lei, respectiv la plata a cate 5.500 lei fiecare inculpat (din care 10.000 lei reprezentand cheltuieli ocazionate de desfasurarea urmaririi penale).

Barbatul talharit si omorat a fost descoperit in septembrie 2018, plutind in barajul din Cartierul Iosia. Era legat la gura, cu mainile si picioarele prinse la spate, fiind aruncat in apa, unde s-a inecat. Procurorii au solicitat sprijinul populatiei pentru recunoasterea victimei, pe baza unei reconstructii faciale 3D. Dupa doua luni, ucigasii au fost descoperiti si arestati preventiv, fiind trimisi in judecata in aprilie 2019.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.