Un elefant a murit de epuizare in Sri Lanka, dupa ce a fost fortat sa transporte turisti in safari pe o caldura inabusitoare, informeaza vineri Daily Mail.

Decesul elefantului, in varsta de 18 ani, pe nume Kanakota, a survenit pe data de 16 octombrie, dupa ce transportase deja in ziua respectiva trei grupuri de excursionisti.

Potrivit relatarilor, Kanakota ar fi fost lovit, pentru a fi disciplinat, cu un "bullhook", un instrument metalic, format dintr-o tija cu un varf ascutit, folosita de "mahouts" (cei care mana elefantii) pentru a tine sub control animalele, scrie Agerpres.

Pentru suma de circa 23 de lire sterline (30 de dolari americani) fiecare, turistii sunt transportati pe elefant la vechea fortareata Sigiriya intr-o calatorie care poate dura pana la o ora.

In plus fata de transportul turistilor, Kanakota ar fi luat parte si la o parada cu o zi mai devreme.

Elefanti chinuiti pentru placerile turistilor

In astfel de parade, animalele poarta costume elaborate, extrem de grele, pe drumuri aglomerate, ceea ce pune o presiune semnificativa pe picioarele si coloana lor vertebrala.

Ulterior, elefantii sunt adusi in tabere, unde sunt obligati sa transporte turisti sau sa indeplineasca diverse sarcini silvice.

Potrivit organizatiei pentru drepturile animalelor World Animal Protection, circa 3.000 de elefanti sunt folositi pentru divertisment in Asia, 77% dintre ei fiind tratati cu cruzime.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.