Imaginile cu interventia de la Clubul Colectiv nu au fost furnizate deoarece nu au fost solicitate in mod punctual de catre anchetatori, a declarat, joi, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel Cristian Radu.

"Acest aspect privind imaginile - la nivelul Inspectoratului General au fost solicitate pentru a corobora toate datele de interes operativ. Ne-am raportat, in ceea ce am comunicat, punctual, la ceea ce a fost solicitat. La nivelul IGSU eu am vazut acele imagini, le-am analizat impreuna cu un colectiv de colegi. Nu a fost o decizie de a nu trimite mai departe aceste imagini. (...) Niciodata, din oficiu, nu dam imagini care pot avea impact emotional major asupra populatiei. (...) Nu a fost o decizie in acest sens, pentru ca eu nu am ca atributie aceasta problema de comunicare publica", a spus Cristian Radu.

Printre "lectiile invatate" in urma acestei analize, el a mentionat comunicatiile la locul interventiei care au fost revizuite si imbunatatirea modalitatii de alertare in grup a resurselor.

"Amploarea interventiei in cazul Colectiv a fost una fara precedent, cel putin pentru mine, in ceea ce inseamna gestionarea unui numar foarte numeros de victime. (...) Procedural, nu am identificat aspecte care sa faca obiectul unor incalcari ale procedurilor de interventie", a afirmat Radu, potrivit Agerpres.

Ziarul "Libertatea" a prezentat joi o inregistrare video cu primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei de la Clubul Colectiv, filmarea avand aproape 21 de minute. Jurnalistii sustin ca aceasta inregistrare nu a fost facuta publica niciodata, filmarea fiind tinuta "ascunsa" de catre conducerea IGSU.

Inregistrarea ar fi fost furnizata jurnalistilor de catre un ofiter de pompieri, care sustine ca imaginile au fost vazute de un mic grup de ofiteri superiori IGSU si nu au fost date Corpului de control al Guvernului Ciolos, dar nici procurorilor care realizau ancheta in dosarul "Colectiv".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.