Klaus Iohannis a anuntat, in cadrul unei declaratii de presa, numele noului premier, ales dupa consultarile cu partidele parlamentare: Ludovic Orban.

"Se contureaza un Guvern in jurul PNL-ului. A fost singurul partid care a venit la consultari si a spus ca sunt dispusi sa isi asume guvernarea, in aceasta perioada de tranzitie. Guvernul va avea un mandat scurt, pana la alegerile parlamentare. Personal, cred ca alegerile anticipate sunt o alegere foarte buna, dar nu acum, cu Guvernul Dancila interimar. Asadar, am decis sa desemnez urmatoarul prim ministru al Romaniei in persoana lui Ludovic Orban. Cred ca trebuie instalat urgent nou Guvern", a spus seful statului.

Conform art. 103, alin. 2 din Constitutie, in termen de 10 zile de la desemnare, premierul nominalizat trebuie sa intocmeasca lista cu membrii Cabinetului si programul de guvernare si sa le trimita pentru dezbatere Camerei Deputatilor si Senatului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.