Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca motiunea de cenzura va trece si ca premierul Viorica Dancila isi face ''singura curaj'' in conditiile in care, in prezent, opozitia este mai numeroasa.

"Calculele sunt facute. Insa, dupa cum vedeti, fiecare pare sa aiba calculul lui. Daca stau si ma uit, o vad pe doamna Dancila foarte disperata, isi face curaj singura si, pe de alta parte, din discursul pe care l-a tinut ieri, incearca sa falfaie tot felul de amenintari, sa le spunem asa, care ar plana asupra parlamentarilor PSD, in cazul in care voteaza motiunea, ceea ce dovedeste ca pentru un numar de parlamentari din PSD votarea motiunii este o optiune. Dincolo de faptul ca in momentul de fata raportul majoritate-opozitie s-a schimbat, adica in momentul de fata opozitia este mai numeroasa, strict daca numaram voturile din opozitie, exista si aceasta intentie manifesta a unor parlamentari PSD, care sunt constienti de faptul ca guvernarea s-a epuizat, sa voteze motiunea de cenzura. Eu am convingerea ca maine (joi - n.r.) motiunea de cenzura va trece", a declarat Tariceanu, miercuri, la Senat.

El a adaugat ca cei 20 de parlamentari de la ALDE care au semnat motiunea vor si vota in favoarea ei.

Intrebat daca ALDE va face o propunere de premier, Tariceanu a spus: "Nu am discutat cu colegii mei. O sa vedem daca e cazul sa facem noi o propunere. Dar avand in vedere ca intentia noastra e de a nu intra la guvernare, nu vad de ce ALDE ar trebui sa faca o propunere de premier. Acest lucru este mai natural sa-l faca PNL, care este initiatorul motiunii".

Tariceanu a punctat ca in ALDE se lucreaza "la un set de conditii pentru a da votul viitorului guvern", pe care si-l doreste a fi unul politic, si nu tehnocrat.

Liderul ALDE a mentionat ca mai multi colegi din partid au fost contactati de lideri PSD pentru "a discuta", dar social-democratii au fost refuzati, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.