Un cetatean sarb, in varsta de 32 de ani, a fost prins duminica, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu 750 de kg de canabis, valoarea drogurilor pe piata neagra fiind de aproximativ 9 milioane euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, duminica, in jurul orei 00:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra in tara un cetatean sarb, la volanul unui microbuz inmatriculat in Serbia.

Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera au descoperit, in interiorul masinii, mai multi saci de rafie, de culoare alba. In interiorul fiecarui sac erau mai multe pachete ambalate in folie de staniol, ce cantareau, in total, aproximativ 750 kg canabis.

In cauza, cercetarile sunt efectuate de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Giurgiu, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic international de droguri de risc, respectiv introducerea in tara de droguri de risc, fara drept.

Daca ar fi fost comercializate pe piata neagra, drogurile ar valora aproximativ 9.000.000 euro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.