Premierul Viorica Dancila a declarat ca nu are emotii in ceea ce priveste motiunea de cenzura, care se va dezbate si vota saptamana viitoare in Parlament.

Prezenta la Vaslui, ea a precizat ca, dupa motiune, va veni cu remanierea in Parlament.

"Nu va trece. Nu am emotii, motiunea nu va trece. (...) Ma bazez pe oamenii de buna-credinta care stiu ce inseamna stabilitate in Romania", a spus Viorica Dancila, prezenta la Vaslui.

Prim-ministrul i-a reamintit presedintelui Klaus Iohannis ca trebuie sa numeasca interimari pentru portofoliile lasate libere de ALDE.

"Domnul presedinte Iohannis in primul rand trebuie sa respecte Constitutia. Conform deciziei Curtii Constitutionale, trebuie sa numeasca interimari pentru cele trei portofolii lasate de ALDE si sa revoce cei doi ministri. Eu cred ca atunci cand dai lectii trebuie sa fii tu un om corect, atunci sa dai lectii pentru ceilalti. Dupa motiune, vom veni cu remanierea in Parlament", a precizat Dancila.

Premierul a participat, duminica, la Sarbatoarea Toamnei din comuna Zorleni, dupa care va merge in municipiul Husi, unde se desfasoara Toamna Culturala huseana.

Viorica Dancila a fost insotita de vicepremierul Mihai Fifor, ministrul Agriculturii, Petre Daea, si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.