Patru politisti au fost ucisi cu lovituri de cutit, joi, in interiorul Prefecturii politiei din Paris, fiind agresati de un angajat care a fost apoi lichidat de fortele de ordine, potrivit presei franceze si AFP.

Anchetatorii exploreaza in special pista unui conflict personal.

Barbatul inarmat cu un cutit a atacat mai multi politisti. Atacatorul, lichidat in curtea Prefecturii, lucra la Directia de informatii a acestei institutii.

Agresiunea a avut loc la inceputul dupa-amiezii, in aceasta cladire emblematica situata in centrul istoric, langa Catedrala Notre-Dame.

Perimetrul din jurul Prefecturi politiei a fost incercuit si echipaje de salvare s-au deplasat la fata locului. Deocamdata, nu este cunoscut numarul exact de raniti.

Ministrul de interne al Frantei, Christophe Castaner, care trebuia sa se deplaseze in Turcia, si-a amanat vizita si s-a dus la locul atacului. El a fost insotit de premierul Edouard Philippe, scrie Agerpres.

In timp ce motivatiile atacatorului raman deocamdata neclare, fortele de ordine figureaza printre obiectivele recurente ale organizatiilor jihadiste, printre care gruparea Stat Islamic.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.