Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi, la Satu Mare, cu privire la ”spaga” in spitale, ca acest obicei inca mai exista, insa nivelul a scazut.

Sorina Pintea a precizat ca acest fenomen nu va disparea decat in timp.

Informatiile mele sunt ca da. Avem un chestionar de feek-back pe care il prelucram. Raportul acesta se publica pe site-ul ministerului, dar in afara acestor cifre seci eu am acces si la date mai multe si pot sa vad si spitalele unde se percepe declarativ, pentru ca pacientii spun asta. Nivelul a scazut. Era de asteptat sa scada. Nu va disparea acest fenomen, decat poate in timp. Dar, suntem de vina cu totii, si pacienti si personalul medical. Ma intreba cineva daca sunt de acord cu ceea ce se intampla la Spitalul Judetean Bistrita, in sensul ca managerul a instituit o regula cum ca pacientii semneaza la intrarea in spital ca nu vor da spaga. Cineva ma intreba de ce nu si personalul medical? Personalul medical are un regulament de ordine interioara, are o fisa a postului in care nu scrie ca trebuie sa pretinda, dimpotriva. Spuneam de multa vreme ca, daca fiecare ar respecta cee ce e scris in fisa postului, lucrurile ar sta altfel”, a spus Sorina Pintea, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.