Freddy McConnell, barbatul transgender care a nascut in 2018, a pierdut procesul de la Curtea Superioara de Justitie din Marea Britanie. Acesta solicita sa fie inregistrat pe certificat ca tata al copilului, si nu ca mama, scrie BBC.

Freddy McConnell s-a nascut femeie si a urmat mai multe tratamente pentru a deveni barbat, fiind ulterior recunoscut ca unul. A inceput sa ia testosteron la varsta de 25 de ani si un an mai tarziu s-a supus unui tratament de inlaturare de sani. In 2016 ii revine menstruatia, ramane insarcinata in 2017 cu un donator de sperma si a nascut in 2018, cand deja era declarat barbat, scrie Adevarul.

Judecatorul care i-a respins cererea a spus ca desi genul sau este recunoscut de lege ca fiind masculin, statusul sau parental de "mama" deriva din rolul biologic de a fi dat nastere copilului. Mai exact, s-a considerat ca „mama” se refera exclusiv la nastere, indiferent daca persoana, prin lege, este barbat sau femeie.

Povestea lui McConnell a fost subiect de documentar in productia "Seahorse", unde s-au inclus diverse marturii si inregistrari cu el urmarit in timpul tratamentului de fertilitate, sarcina si nastere a copilului, un baietel.

Barbatul transgender a dat in judecata oficiul reponsabil de inregistrare de nasteri si decese din Anglia pentru discriminare. A mai spus ca drepturile sale de om si respectul pentru viata de familie si privata ii sunt incalcate. Spune ca intentioneaza sa faca apel la decizia judecatorului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.