Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustine ca programul "Alege Oaia" i-a ajutat mult pe crescatorii de ovine, pentru ca unii au ajuns sa taie in prezent, intr-o singura zi, de 10 ori mai multe oi decat inainte de a demara acest program in anul 2017.

Daea a tinut sa demonstreze acest lucru apeland un producator care a confirmat ca ajunge si la 40 de oi pe zi de la 3-4 inainte de demararea programului "Alege Oaia". Crescatorul a anuntat ca va veni la Romexpo, pe data de 9 octombrie la un eveniment pe care il organizeaza Ministerul Agriculturii, unde va face "foarte multe oi la protap". La eveniment se anunta peste 10.000 de fermieri.

"Programul "Alege Oaia" merge extraordinar de bine. Va dau un om, pe care il sun acum, care sa va spuna cate oi taia inainte de program si cate acum. Taia 3-4 oi si acum pana la 40 de oi pe zi. (...) Vin oamenii de drag (la Romexpo n.r.). Am vazut unul, un purtator de geanta straina, care tot vorbeste de agricultura tarii romanesti, si spune Daea este comunist, si a ramas tot comunist. E ala care da cu pumnul in masa si aduce oameni la intalnirea asta... Vin ca vor sa vina, vin din mare placere, si imi pare rau ca nu au loc cati isi doresc sa vina", a sustinut ministrul, potrivit Agerpres.

La o remarca a moderatorului care spunea ca programul "Alege Oaia" a inceput cu cantec, Daea a raspuns: "A inceput cu cantec, cu voie buna, sigur, asa-i in Romania, nu ne despartim nici de cantec, nici de voie buna".

Intrebat de ce nu a candidat la Presedintia Romaniei, seful de la Agricultura a replicat: "Eu candidez aici, in domeniul acesta".

Campania 'Alege Oaia !' a debutat la finele lunii octombrie 2017, la targul de agricultura INDAGRA pentru promovarea si incurajarea consumului de carne si produse din carne de oaie in randul romanilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.