Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, ar fi un candidat potrivit pentru postul de comisar european, dar ar putea fi nominalizata si o femeie pentru aceasta functie, la Comitetul Executiv National al PSD de marti, a declarat, la Ploiesti, premierul Viorica Dancila.

"N-am avut inca optiunea creata in Comitetul Executiv National, vom vedea, vom avea o discutie. Trebuie sa ne uitam si la portofoliu, sa ne uitam si la sustinerea colegilor. Vorbim de Transporturi si mobilitate militara, deci un portofoliu foarte important. Vedem ce vom hotari in cadrul Comitetului Executiv de astazi", a precizat Dancila, potrivit Agerpres.

Intrebata daca Mihai Fifor ar fi un candidat potrivit pentru postul de comisar european, dupa ce Rovana Plumb a fost respinsa de Comisia JURI, presedintele PSD a raspuns: "Sigur. Mihai Fifor este un candidat potrivit, pot fi si alti candidati. Astazi vom discuta astfel incat sa venim cu o propunere".

Viorica Dancila a adaugat ca, personal, si-ar dori o femeie, aceasta fiind si dorinta sefei Comisiei Europene, dar care nu este insa "o obligatie".

"Mi-as dori sa fie o femeie, pentru ca, ati vazut, presedintele Comisiei Europene a spus ca ar vrea sa aiba un echilibru intre comisarii barbati si comisarii femei. Ar fi necesara o femeie, dar nu este o obligatie. Vom discuta", a mentionat liderul PSD.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.