PNL cere "imperativ" premierului Viorica Dancila sa faca o noua nominalizare pentru functia de comisar european, cu acordul presedintelui Klaus Iohannis si cu respectarea conditiilor legale de audiere a candidatului propus in Parlamentul Romaniei, a declarat, luni, presedintele partidului, Ludovic Orban.

Orban a afirmat ca premierul trebuie sa evite o noua propunere "penibila si rusinoasa" pentru Romania.

"Cerem imperativ premierului Viorica Dancila sa faca o noua nominalizare cu acordul presedintelui Klaus Iohannis si cu respectarea conditiilor legale de audiere a candidatului propus in Parlamentul Romaniei. Viorica Dancila si PSD trebuie sa inceteze imediat mascarada nominalizarilor pentru functia de comisar european care afunda si mai mult Romania la nivel european si sa evite o noua propunere penibila si rusinoasa pentru Romania", a transmis Ludovic Orban, printr-un comunicat de presa.

Potrivit liderului liberal, "tentativa candidatului PSD la functia de comisar european, Rovana Plumb, de a acoperi o situatie de conflict de interese prin stingerea unui imprumut luat de la o persoana fizica cu doua apartamente la schimb, este un gest scandalos care arunca asupra Romaniei anatema unor politicieni obisnuiti cu camata pentru functii publice".

Orban: Nominalizarea Rovanei Plumb a facut mult rau la nivel european

El a adaugat ca premierul Viorica Dancila trebuie sa retraga nominalizarea Rovanei Plumb care "a facut deja prea mult rau Romaniei la nivel european".

In opinia presedintelui PNL, "incercarile disperate ale candidatului PSD de a iesi din situatia de conflict de interese cu un troc facut peste noapte ca la camatari nu au reusit sa pacaleasca pe nimeni". "Mai mult, solutia de intelegere amiabila la care a recurs Rovana Plumb cu creditorul sau doar intr-o situatie reclamata de conflict de interese a intarit lipsa de transparenta si de onestitate a candidatului PSD", a completat Orban.

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi, au declarat pentru AGERPRES surse de la Bruxelles. Impotriva candidaturii Rovanei Plumb au fost 13 voturi, iar in favoarea sa sapte.

Citeste si:
Ciolacu: Eu in afara partidului nu am dusmani
Ciolacu: Eu in afara...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.