Europarlamentarul PNL, Siegfried Muresan, este de parere ca verdictul final de luni al Comisiei Juridice, in ceea ce o priveste pe Rovana Plumb, va fi tot unul negativ.

"Sa lamurim situatia cu verdictul in privinta Rovanei Plumb:

Dupa cele doua voturi de ieri din Comisia juridica impotriva Rovanei Plumb, presedintele Comisiei Juridice i-a scris presedintelui Parlamentului European, David Sassoli, spunand ca, in aceasta etapa, si pana la rezolvarea acestui conflict de interese, «exista o indoiala serioasa daca comisarul desemnat isi poate exercita rolul de comisar pentru Transporturi».

Din cauza gravitatii situatiei si fiindca este un caz fara precedent, presedintele Parlamentului European i-a raspuns presedintelui Comisiei Juridice cerandu-i sa spuna pana luni daca Comisia Juridica va face recomandari pentru rezolvarea conflictului de interese sau daca concluzioneaza ca Rovana Plumb este in incapacitatea de a-si exercita functia de comisar.

Daca asa este cazul, atunci presedintele Parlamentului il va informa pe presedintele Comisiei cu privire la acest lucru.

Este clar ca verdictul final de luni al Comisiei Juridice va fi acelasi cu verdictul dat de Comisia Juridica ieri, adica unul negativ.

Presedintele Parlamentului European a vrut doar sa se asigure ca verdictul Comisiei Juridice este clar formulat si fara ambiguitati.

De aceea, orice informatie aparuta in spatiul public cum ca Rovana Plumb ar mai avea sperante la functia de comisar european este lipsita de fundament.

Asistam la un proces pur tehnic. Orice speranta a PSD ca Rovana Plumb poate influenta politic un proces pur tehnic este doar o speranta desarta", a scris Siegfried Muresan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.