Ludovic Orban, sustine ca premierul Viorica Dancila fuge ca “dracul de tamaie” de obligatia constitutionala de a veni in Parlament pentru a cere votul de incredere pe remaniere si critica vizita pe care aceasta a facut-o in SUA.

"La ora actuala, in afara de PSD, nu mai exista niciun partid in Parlamentul Romaniei care sa sprijine Guvernul. Dancila fuge ca dracul de tamaie de obligatia constitutionala pe care o are sa vina sa ceara votul de incredere pe remaniere, ca urmare a schimbarii configuratiei politice, amanand la calendele grecesti un astfel de act care este obligatoriu din punct de vedere al Constitutiei", a declarat Orban, joi, intr-o conferinta de presa, potrivit News.ro.

"Practic, nici nu mai are un Guvern, are niste resturi de Guvern. La ora actuala Romania de fapt nu are Guvern, are niste oameni care nu au busola, care nu au niciun plan si care in fiecare saptamana la Palatul Victoria comit prostie peste prostie, afectand perspectivele de dezvoltare ale Romaniei pe termen mediu si lung”, a mai spus liderul PNL.

"Eu am incredere mai ales dupa acest esec lamentabil care face praf imaginea Romaniei o data in plus la nivel european, sunt convins ca numarul parlamentarilor care vor vota in motiunea de cenzura va creste. Dancila este o catastrofa. Nu mai zic de vizita in SUA, care pune Romania intr-o situatie foarte proasta. Nu poti sa te duci ca premier al Romaniei sa te plimbi ca Voda in loboda oriunde, fara sa ai niste intalniri oficiale cu reprezentanti care sunt de rangul tau, sa abordezi probleme de interes public pentru Romania sau probleme de interes comun in relatiile bilaterale, mai ales cu Statele Unite cu care avem un parteneriat strategic atat de trainic. Parca tot ce face Dancila vrea sa demonstreze fata fiecarui roman ca Dancila nu mai are ce sa caute in functia de premier”, a mai afirmat Ludovic Orban.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.