Un elefant din Sri Lanka, a carui infatisare scheletica atrasese furia unor asociatii pentru protectia animalelor, a murit. Starea sa fusese facuta publica dupa implicarea unor ONG-uri pentru drepturile animalelor, scrie CNN.

Imaginile tulburatoare cu elefantul malnutrit si fara vlaga erau distribuite pe retelele de socializare in luna august, de o fundatie care lupta pentru salvarea elefantilor. Atunci se dorea sa se atraga atentia asupra explotarii elefantilor aflati in captivitate.

Tikiiri era o femela in varsta de 70 de ani. In ciuda starii sale fragile si vizibil infometata, aceasta era folosita in parade in fiecare an. Era obligata sa plimbe turistii prin artificii, fum si zgomote puternice la festivalul budist Perahera din Sri Lanka, carandu-i in spate pe o distanta de multi kilometri. Pentru ca turistii ca nu ii vada infatisarea scheletica, animalul era acoperit de costume colorate.

Dupa ce oamenii au reactionat si au inceput diverse scandaluri privind starea sa de sanatate, organizatorii festivalului unde era expusa au decis sa o retraga de la editia de anul acesta. Fundatia care ii urmarea cazul a relatat ca Tikiiri fusese returnata proprietarului sau. Recent, animalul a murit.

Reprezentantii ar fi aflat despre deces de la contactele din Sri Lanka. In postarea care anunta moartea animalului s-a scris: "Suferinta lui Tikiiri s-a sfarsit, sufletul ei este liber acum. Acum nu mai poate fi ranita. Odihneste-te in pace, Tikiiri. Nu te mai uita niciodata la lumea asta atat de crude cu tine si prietenii tai".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.