Robert Turcescu a reactionat dupa ce Alexandru Cumpanasu a recunoscut, intr-o emisiune tv, ca nu are diploma de licenta.

"Stiti de ce cred ca nu ne mai facem bine? Uite un exemplu: am scris (...) inca din 2016 despre impostorul Cumpanasu. Am scris ca n-are facultate. Am scris ca n-are un CV public desi conduce un ONG abonat la bani din buget si din fonduri europene. Am scris ca preda la institutii de invatamint superior (Colegiul MAI, SNSPA s.a) naiba stie cum si de ce. Am scris despre impostura lui si a celor care il cautioneaza. Astazi, abia dupa trei ani de zile de la momentul in care am lansat public toate acele semnale de alarma, in sfirsit, se vede putregaiul din care e facut individul.

Intre timp, in cei trei ani, Cumpanasu a continuat sa faca poze cu "marimile" statului roman, a fost partener in proiecte cu fonduri europene, a supt bani publici multi din bugetul alocat Anului Centenar si, in general, a fost lasat si incurajat sa se joace in viata publica si politica din Romania de-a ce-a vrut el: de-a oengistul, de-a partenerul oamenilor politici, oamenilor de afaceri si oamenilor din Servicii, de-a realizatorul de emisiuni TV cu ambasadorii, de-a modernizarea Romaniei si, in fine, iata, de-a prezidentiabilul.

In toti acesti trei ani, nici Camera de Comert a Romaniei, nici Consiliul National al Rectorilor, nici zecile de sindicate, ONG-uri sau personaje si personalitati publice adunate de el in Coalitia pentru Modernizarea Romaniei (unde impartea posturi de vicepresedinti cui batea la usa si cerea acest titlu) NU i-au cerut nici macar o data sa spuna ce studii a facut si de ce nu isi publica CV-ul! Va dati seama? NIMENI dintre cei care au intrat in Coalitia aia a lui nu l-a intrebat bai, baiete, tu cine esti si ce stii sa faci in viata in afara de a prosti lumea cu discursurile tale sincopate? Nimeni, nimic, de trei ani! Pun pariu ca daca nu candida la Presedintie era si astazi prin birourile ministeriale la cafele si taifasuri cu marimile statului.

E gresit, oameni buni, e tare gresit! Impostorul asta trebuia oprit demult. Lipsa de reactie a opiniei publice (cu mici exceptii) in fata unor astfel de semnale de alarma ne-a umplut de plagiatori, de impostori si de alte astfel de aratari care duc in ridicol ideea omului educat si bine pregatit profesional. Cu atitia cumpanasi in viata publica din Romania e aproape imposibil sa ne facem bine. Iar ei ne vor face in fiecare zi foarte mult rau.

Citeste si:
Robert Turcescu intră în echipa Metropola TV. Jurnalistul prezintă...
Robert Turcescu intră în...

PS: Nu va lasati prostiti de Cumpanasu, inca o data, cind va spune ca a studiat in SUA in programul "International Visitors". Am urmat acest program, el dureaza trei-patru saptamini, e o ocazie excelenta de a intelege viata si institutiile din SUA (multumesc inca o data Ambasadei SUA la Bucuresti care mi-a oferit acum 15 ani ocazia de a participa la acest program!), dar NU e vreun program academic, nu e vreun masterat sau altceva asimilat studiilor postuniversitare. NU, in niciun caz! E doar sansa de a fi mai bine informat despre SUA si modul de viata american. Intra la categoria plusuri pentru scoala vietii, dar nu e de trecut in CV la rubrica programelor academice. Deci Cumpanasu v-a mai mintit inca o data..."


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.