Presedintele Senatului, Teodor Melescanu, a declarat ca va depune, in cursul zilei de luni, actiunea in justitie privind excluderea sa din ALDE.

"Actiunea va fi prezentata in cursul zilei de azi"(n.r. - luni), a spus luni Melescanu, la Senat.

Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat miercuri, in plenul Senatului, ca Teodor Melescanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinteaza si "se configureaza" un grup mixt.

Melescanu a anuntat joi ca isi va "cauta dreptatea in justitie" pentru excluderea din ALDE, considerand ca aceasta decizie este neconstitutionala si ilegala.

"Din pacate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegala si care de fapt nici nu exista. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a aparut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit in sedinta. Deci, din punctul meu de vedere, ea este inaplicabila, este anticonstitutionala, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor si din aceasta cauza mi-a ramas o singura modalitate, de a-mi cauta dreptatea in justitie. Si voi face", a declarat Melescanu saptamana trecuta la Parlament.

El a precizat ca va solicita dezbaterea dosarului in instanta dupa o sedinta a Delegatiei Permanente a ALDE.

"Vom ajunge pana la urma la o decizie la nivel de instanta (...). A fost o comunicare neinsotita de niciun fel de alte documente sau explicatii care sa dovedeasca pertinenta acestei decizii. Nu s-a luat aceasta decizie la nivelul... (...) Se asteapta documentele ca a fost legala o asemenea decizie", a spus Melescanu, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa, Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calitatii de membru pentru Teodor Melescanu, Gratiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.