Candidatul PMP la prezidentiale, Theodor Paleologu, a vorbit despre prostitutie si proxenetism. Acesta si-a spus si parerea legata de propunerea fostului presdedinte, Traian Basescu, referitoare la legalizarea prostitutiei.

Intrebat care este parerea lui despre propunerea lui Traian Basescu, in privinta legalizarii prostitutiei, Paleologu a raspuns: "Rolul meu in campanie nu e sa explic ce spune domnul Basescu. Dar e adevarat ca aceasta problema e trata intr-un mod cu totul ipocrit in Romania. Ne facem ca nu vedem aceasta problema. E o ipocrizie absolut dezgustatoare. Stam cu capul in nisip ca un strut si negam realitatea. Realitatea e ca prostitutia e omnipreznta in Romania. La coltul strazii, unde stau eu pe Armeneasca, e un grup de prostituate. In fiecare zi le vad pe acolo. Proxenetii sunt prin jur, politistii trec si nu zic nimic. E foarte neplacut pentru locuitorii din zona in care stau.

Pe de alta parte, Romania e cel mai mare furnizor de prostitutie in UE. E dramatic. Oare mai putem spune ca sloganul PSD din 2014 «Mandri ca suntem romani», cand suntem primii la prostitutie. Cred ca propunerea lui Basescu are cel putin meritul onestitatii, a unei sinceritati de a discuta problema. Vor veni alte propuneri.

Nu pot sa uit un moment foarte emotionat, trist, din perioada in care eram deputat. Cred ca era in 2011. Mergeam intr-o seara pe o strada, pe Maria Rosetti, colt cu Magheru, si a fugit cineva dupa mine. Era o tanara prostituata care mi-a zis: Domnul Paleologu, faceti ceva pentru noi ca deputat! Am inteles suferinta lor ca sunt exploatate de proxeneti. Sunt niste suflete pe care nu le poti abandona asa.

Ca ambasador m-am confruntat cu problema asta: cu femei aduse din Romania si obligate sa se prostitueze. Retelele de proxeneti trebuie distruse. In ultimii ani lumea interlopa a facut progrese formidabile. Stiti de cand? De cand nu se mai pot asculta telefoanele de la decizia CCR. Retelele de proxeneti sunt in floare", a declarat Paleologu, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.