Un studiu recent realizat de cercetatorii americani concluzioneaza ca optimistii traiesc mai mult decat cei pesimisti, putand atinge cu usurinta varsta de 85 de ani, pentru ca opteaza pentru un stil de viata mai pozitiv.

Se pare ca cei optimisti au o speranta de viata mai mare pentru ca reusesc sa treaca mai usor peste probleme si sunt mai putin stresati in privinta diverselor provocari din viata. Acestia au sanse mai bune, in comparatie cu pesimistii, sa ajunga la varsta de 85 de ani, scrie The Guardian.

Beneficiile de sanatate sunt multiple pentru cei optimisti, conform unor studii anterioare. Acestia au risc scazut pentru boli de inima sau morti premature.

"Mai multe dovezi sugereaza ca longevitatea exceptionala este insotita, de obicei, de o durata mai lunga de sanatate buna si de trai fara dizabilitati, astfel incat descoperirile noastre ridica o posibilitate interesanta ca putem fi capabili sa promovam o imbatranire sanatoasa si rezistenta prin cultivarea de active psihosociale precum optimismul.", a declarat Lewina Lee, unul dintre autorii acestui studiu de la Universitatea de Medicina din Boston.

Printre cei predispusi la o viata indelungata sunt oamenii pozitivi, care au incredere in viitor, reusind sa puna deoparte energiile negative. Factori importanti in acest proces sunt mostenirea genetica, mediul de crestere si dezvoltarea personala, hrana de calitate, viata sociala activa. Prin comparatie, pesimistii fac adesea depresii, starile psihice afectand functionarea optima a organismului, titreaza Stirile TVR.

Studiul a avut o durata de 30 de ani si a implicat grupuri de 70 de mii de femei si 1400 de barbati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.