Romania, care s-a oferit sa primeasca migranti de pe nava ONG-ului spaniol Open Arms, nu va mai participa la repartizarea acestora, intrucat ofertele celorlalte cinci state din UE care au mai acceptat sa preia acesti migranti sunt suficiente, dar oferta Romaniei va fi retinuta pentru o ocazie viitoare, au declarat miercuri surse comunitare citate de agentia EFE.

Cele cinci state care vor primi migrantii de pe nava Open Arms, respectiv Franta, Germania, Luxemburg, Portugalia si Spania, vor anunta fiecare cate persoane vor prelua si vor decide cum vor efectua transferul lor din Italia, scrie Agerpres.

Dupa mai multe zile de asteptare din cauza refuzului ministrului italian de interne, Matteo Salvini, de a permite acostarea navei aflate in apropierea insulei Lampedusa, justitia italiana a dispus marti seara debarcarea imediata a tuturor celor aproape o suta de migranti ramasi la bord si punerea navei sub sechestru temporar.

Comisia Europeana a cerut statelor UE sa dea dovada de ''solidaritate'' si sa accepte de asemenea sa primeasca migrantii de la bordul Ocean Viking, o alta nava a unor ONG-uri ce salveaza pe Marea Mediterana migranti care doresc sa ajunga in Europa si la bordul careia se afla 356 de migranti pentru care cauta un port european in vederea debarcarii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.