Zeci de romani sunt blocati, in continuare, in Samothraki, pentru a patra zi la rand. Astazi, au inceput sa circule din nou feriboturile, insa nu transporta si masinile, ci doar oamenii. In aceste conditii, romanii sunt nevoiti sa isi astepte automobilele pe continent.

Dupa patru zile de asteptare, timp in care au dormit pe au putut, romanii blocati pe insula Samothraki din Grecia vor putea ajunge pe continent, cu feribotul. Nu si masinile lor, insa. Automobilele raman, deocamdata, pe insula.

"Nu avem cum sa ajungem in Romania, noi ajungem pe continent si apoi ce facem? Nu avem 500 de euro sa dam la avioane, sa ajungem in Bucuresti. Nu avem ce face pur si simplu. Mancarea din supermarket se imputineaza, este o criza locala si nu mai e mancare. Situatia este cat de poate de serioasa. fara sa dramatizez, noi ne-am pastrat calmul, nu murim, suntem in viata, dar totusi este o situatie serioasa", a spus Elena Luiza Mihalachi, o turista blocata in Grecia, potrivit Digi24.

Pe de alta parte, MAE da asigurari ca romanii vor ajunge pe continent cu tot cu masini, in cursul zilei de astazi. "Autoritatile elene au confirmat ca in cursul acestei dimineti au fost reluate cursele tur – retur de pasageri si autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis. Ambasada Romaniei la Atena este in legatura cu cetatenii romanii aflati pe insula Samothrakis si continua demersurile pe langa autoritatile locale pentru a asigura plecarea in siguranta a tuturor turistilor de cetatenie romana”, anunta MAE, potrivit Libertatea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.