Oamenii de stiinta din Japonia care se ocupa cu studiul celulelor stem au primit prima aprobare la nivel mondial pentru a crea embrion de animale, care sa contina celule umane. Scopul este sa creasca organe care sa fie folosite pentru transplanturi necesare oamenilor, noteaza 10Daily.

Finantarea data de guvernul japonez pentru aceste cercetari vine dupa o decizie din martie, de la ministrul de stiinte, care permite crearea de embrioni oameni-animale.

Oamenii de stiinta isi propun sa produca animale cu organe umane - nu specimene hibride care sa aiba atat parti umane, cat si parti de animale.

Aprobarea deciziei a fost aplaudata la nivel global, inclusiv de Societatea Internationala pentru Cercetarea Celulelor Stem, o organizatie independenta ce promoveaza excelenta in stiinta celulelor stem si aplicatii pentru sanatatea umana. Un reprezentant a declarat ca asta "va permite cercetatorilor sa dobandeasca o mai buna intelegere asupra dezvoltarii corpului uman si a bolilor."

Desi embrionii oameni-animale au fost creati anterior, nu s-a permis niciodata dezvoltarea de dincolo de un grup de celule sau adusi la termen. Echipa va fi condusa de Hiromitsu Nakauchi, acesta precizand ca va fi un proces indelungat. Initial se vor face experimente pe soareci de laborator, pentru ca apoi sa se caute aprobare pentru folosirea porcilor si animale surogat.

Principala preocupare este cea de ordin bio-etic. Se presupune ca implantarea de celule umane sa duca la modificari de neprevazut la animale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.