Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca nici premierul Viorica Dancila, nici presedintele Klaus Iohannis nu si-au dat seama cum trebuie reactionat intr-o situatie cum este cea de la Caracal.

Traian Basescu a afirmat, referitor la situatia din Caracal, ca Viorica Dancila "a sarit repede pe valul oportunismului", si vrea sa profite de o astfel de drama pentru a face un joc politic minor. El a adaugat ca presedintele Klaus Iohannis si premierul nu s-au grabit in acest caz cu sedinta CSAT.

"Am vazut ca doamna Dancila a sarit repede pe valul oportunismului, in conditii atat de dramatice si vorbeste de un referendum. Bine ar fi s-o lase cu referendumul, ca nu profiti de asa un necaz ca sa faci un joc politic minor. Am inteles ca vrea sa treaca doamna Dancila si la castrarea chimica si la inchisoare pe viata. Eu cred ca avem un Cod penal foarte sever in momentul de fata. Am o singura observatie doar. Ca presedintele a vazut ca oameni ca cel suspectat pot fi gratiati, iar cei cu incalcari penale in probleme de coruptie, fie ca e o asistenta cu 200 de lei sau un smecher cu milioane de euro, sa nu poata fi gratiati. Cred ca ne lovim de niste realitati, pe masura ce se scurge timpul", a declarat Traian Basescu, sambata, la Romania Tv, citat de Stiripesurse.ro.

Fostul presedinte a mai spus ca seful statului Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila trebuiau sa reactioneze imediat, iar la unul dintre ei in birou sa fie chemate responsabili ai Ministerului de Interne si cei pentru situatia de urgenta, nu sa lase sa aiba loc discutiile de abia la sedinta de marti a CSAT.

"Daca revenim la ce s-a intamplat, primul lucru pe care l-as spune e ca institutiile care trebuiau sa reactioneze, au reactionat exact la fel ca varful tarii. Domnul presedinte Iohannis si doamna Dancila ne-a anuntat glorios ca au notat intamplarea de la Caracal si ca vor avea un CSAT marti. Va dati seama ca si institutiile subordonate lor au reactionat ca atare: 'Hai frate, ca nu e graba. Nu se grabeste nici presedintele, nu se grabeste nici premierul. Deci de ce ne-am grabi noi?'. Am putea concluziona. Deci pana la varful tarii nu si-au dat seama cum trebuie reactionat intr-o astfel de situatie, cand de fapt premierul sau presedintele, la aflarea a ceea ce s-a intamplat, unul dintre ei trebuia sa aiba in birou toti factorii de decizie – de la responsabilii din MAI, la responsabilii pentru situatii de urgenta, s.a.m.d.", a conchis Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.