Presedintele Klaus Iohannis solicita demisii si schimbari profunde de abordare. Acesta anunta ca a cerut un raport de la ministrul de Interne si de la seful STS.

"Demisiile tuturor celor care au gestionat gresit cazul de la Caracal, cu urmari atat de dramatice, sunt obligatorii. Pentru garantarea sigurantei romanilor si pentru a preintampina situatii similare, demisiile nu sunt insa nici pe departe suficiente. Cat timp coruptia, incompetenta, promovarea pe alte criterii decat profesionalismul vor fi incurajate de unii decidenti politici, intreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal sa nu se mai repete, este esentiala si eliminarea acestor cauze profunde care au facut-o posibila.

Am cerut ministrului de interne si directorului STS ca cercetarile legate de acest caz extrem de grav sa fie desfasurate cu maxima celeritate si la sedinta CSAT de marti astept sa-mi prezinte un prim raport asupra acestui caz", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.